FÅ HJÆLP TIL TESTAMENTE FRA 2.500 KRONER INKL. MOMS

Det er en god ide at få lavet et testamente. Vil du gerne det, og vil du også gerne sikre dig, at udfærdigelsen af den er korrekt, kan du få hjælp fra en af vores dygtige advokater.

Når du får vores hjælp til udfærdigelsen af et testamente, foregår det i nogle lette og overskuelige trin – altid sammen med en advokat:

  • Vi vejleder dig grundigt ud fra vores mangeårige viden om udarbejdelse af testamenter. Du får derfor mere end bare en gennemgang, så du er rustet til at tage et kvalificeret valg.
  • Vi inviterer dig til et personligt møde, hvis det er muligt. Det giver den bedste oplevelse for dig som klient, og giver også os et bedre grundlag for en god kommunikation, hvor der ikke sker misforståelser.
  • En advokat fra Advokathuset udfærdiger dit testamente og gennemgår det efterfølgende med dig for at sikre, at der ikke er fejl, og at kvaliteten af indholdet er på plads.

Hvordan udfærdiges et testamente?

Det er en stor beslutning at udfærdige et testamente, og derfor skal det også foregå på bedst mulige vis, så du er sikker på, at testamentet bliver, som du gerne vil have det. Hos Advokathuset Midtfyn A/S, udfærdiger vi altid testamenter efter samme procedure. Vi har gjort det mange gange før, men tager altid hensyn til den konkrete sag.

Udfærdigelsen af et testamente foregår på følgende vis:

1)    Vi beder dig sende basisoplysninger til os, så vi kan danne os et overblik.

2)    Vi mødes på kontoret hos os, hvor muligheder drøftes og den bedste løsning findes på baggrund af grundig vejledning.

3)    Vi udarbejder herefter et udkast af de drøftelser og ønsker, der var på mødet.

4)    Sammen med os tilretter du udkastet til testamentet.

5)    Herefter færdiggør vi papirerne, så de er klar til notaren. Her hjælper vi også gerne med vejledning om, hvor og hvordan der bestilles tid.

6)    Du mødes med notaren på den aftalte dag og underskriver testamentet. Når det er underskrevet, er det gældende og en genpart opbevares i centralarkivet for testamentet.

Typiske spørgsmål om testamente

Hvis du gerne vil være sikker på, at dem du har tiltænkt din arv, modtager den, er det nødvendigt med et testamente. Der er en fast arvefølge, men du kan have indflydelse på, hvordan dine ting fordeles efter din død.

Der kan udarbejdes et børnetestamente i sådan et tilfælde. Heri er det beskrevet, hvad forældrene ønsker, der skal ske med børnene, hvis de begge falder bort, inden børnene er myndige. Det er dog ikke retsgyldigt, men myndighederne følger det i langt størstedelen af tilfældene

Som samlevende arver man ikke hinanden automatisk. Det kræver et testamente, selvom I har boet mange år sammen. Her er det godt at overveje et udvidet samlevertestamente, som stiller den samlevende stort set som ægtefælle rent arvemæssigt.

Gennem særejebestemmelser kan du sikre dig, at arven i størst muligt omfang sikres dine børn samt dine børnebørn ved dit barns død. Særeje gør arven til dit barns uanset skilsmisse eller død.

Med en særejebestemmelse skal jeres fælles barn f.eks. ikke dele arven med svigerbarnet ved en senere skilsmisse.