FÅ KØBERRÅDGIVNING FRA 5.000 KRONER INKL. MOMS

Skal du købe et hus, en lejlighed eller måske en andelsbolig? Køb af ejendom er en meget almindelig investering i dag. Men, det er altid en god ide at købe med advokatforbehold og at gennemgå købet med en advokat.

Hos Advokathuset Midtfyn A/S kan vi hjælpe dig med professionel køberrådgivning, så du sikrer dig at foretage et køb, hvor du ikke har overset noget. Vi er naturligvis mange advokater, der gerne vil hjælpe dig – men vi er helt sikre på, at vi er de rette.

Under en køberrådgivning tager vi hånd om følgende:

  • En advokat gennemgår dokumenterne i forbindelse med handlen og rådgiver dig ud fra det. Vedkommende sikrer, at formalia og jura er helt i orden.
  • Papirerne bliver gennemgået med dig, så du forstår, hvad der står og ikke overser vigtige detaljer.
  • Du får et personligt møde – så vidt muligt – da vi synes, det er det bedste og mest trygge for dig.
  • Vi sørger for en bedre kvalitet og at risikoen for fejl minimeres.

Hvordan forløber en køberrådgivning?

Vi går højt op i at mødes personligt, da det minimerer risikoen for misforståelser og sikrer en høj kvalitet i køberrådgivningen.

Når vi bistår en køber med rådgivning, gør vi det på følgende måde:

1) Efter besigtigelse af boligen bliver du enig med mægler omkring pris og nærmere vilkår.

2) Du meddeler herefter til mægleren, at Advokathuset Midtfyn A/S er din rådgiver i handlen.

3) Når du underskriver købsaftalen, gør du det med et advokatforhold indsat i aftalen, hvori det fremgår, at handlen af boligen er betinget af, at din advokat godkender handlen i sin helhed.

4) Mægleren sender os dokumenterne, som din advokat gennemgår.

5) Når dokumenterne er gennemgået, mødes du med advokaten på kontoret hos os, hvor I sammen gennemgår papirerne og drøfter, om alt er, som det skal være. Advokaten vejleder dig på bedste vis, så du kan træffe et velovervejet valg.

6) Vi godkender købsaftalen over for mægler inden for den angivne frist. Godkendelsen betinges af de forhold, som den juridiske gennemgang og mødet med dig giver anledning til.

7) Endeligt svarer mægler og sælger på forbeholdene, som vi drøfter sammen med dig. Kan handlen godkendes, bliver den herefter gennemført.

Typiske spørgsmål om køberrådgivning

Når du køber en bolig, er det vigtigt at have en advokat som uvildig rådgiver. For i forbindelse med et boligkøb, er der mange, der enten gerne vil sælge dig noget eller ”hjælpe dig”. Med en advokat ved hånden ved du, at du får det, du betaler for, og at standen er som aftalt.

Ja, det kan den. Vil du/I gerne være sikre på, at I senere kan løses fra kontrakten, hvis den ikke lever op til det lovede, skal der være et advokatforbehold i kontrakten. Godkendes kontrakten ikke af advokaten, er kontrakten ikke gyldig.

Servitutter kaldes også for byrder og er i ordets forstand en begrænsning i form af aftaler, der er tinglyst på den ejendom, du køber. Servitutter indeholder forpligtelser og rettigheder i forhold til ejendommen, hvilket kan være, at du ikke må bygge i højden.

Når huseftersynsordning tages i brug, frasiger sælger sig det 10-årige sælgeransvar ved at fremlægge forsikringstilbud og rapporter, der beskriver standen i boligen ved overdragelsen som sammen med en ejerskifteforsikring dækker for mangler eller skjulte fejl fra tiden, hvor sælger ejede boligen. Det skal sikre dig som køber mod uventede overraskelser.

Ja, det kan godt lade sig gøre. Ifølge loven har du en fortrydelsesret på 6 hverdage fra den dag, hvor både sælger og køber har underskrevet. Men for at udnytte fortrydelsesretten er den betinget af flere vilkår, som blandt andet er betaling af 1% af købssummen.

Har du haft advokatforbehold, og har denne endnu ikke godkendt handlen, kan du blot meddele, at du har fortrudt. Så godkender advokaten naturligvis ikke handlen, som bortfalder uden, at du bliver pålagt at betale 1% af købssummen.

Det er alt sammen noget, vi rådgiver dig nærmere om.